Във видинската МБАЛ Св. Петка COVID отделението е пълно, няма свободни места,

...
Във видинската МБАЛ Св. Петка COVID отделението е пълно, няма свободни места,
Коментари Харесай

Свършиха леглата за COVID болни във Видин, няма и персонал |

Във видинската МБАЛ " Св. Петка "  COVID отделението е цялостно, няма свободни места, дефицита медицински личен състав. Това заяви за Българска телеграфна агенция шефът на здравното заведение доктор Ивета Найденова.

Тя посочи, че единствено за последните 24 часа в отделението са признати осем заболели от COVID-19 и към днешна дата лежащите в него са 85. Така на процедура потенциалът на отделението е напълнен.

Ръководството на болничното заведение се е обърнало до здравното министерство и до Регионалната здравна ревизия с гледище болните да се настаняват в прилежащи здравни заведения. Налага се в последните дни да не могат да се одобряват заболели от региона на Белоградчик заради дефицит на кревати. В болничното заведение в Белоградчик разполагат единствено с 10 кревати в разкритото COVID поделение, сподели още доктор Найденова.

Видинската болница е единственото лечебно заведение, което обслужва популацията в региона. Недостига личен състав, който да работи в COVID отделението. В момента болните се обслужват от петима лекари, 10 медицински сестри и седем санитари, сподели доктор Наденова.

Здравното заведение разполага със свободна и оборудвана постройка за откриване на спомагателни 27 кревати за заболели от Коронавирус -19, само че не и с личен състав, който да ги лекува. В приемните фургони, където болните изчакват приемането си в болничното заведение е обезпечено отопление, обезпечено е и помещение с отделени боксове, където придружителите на болните да изчакват, добави Найденова.

Според шефът на болничното заведение, от всички 85 лежащо заболели, единствено един е бил със приключен имунизационен цикъл, останалите не са били имунизирани. Болните в отделението са във възрастовата граница от 45 до 71 години.

Деветнадесетгодишен юноша е излязъл през днешния ден от реанимация и положението му се усъвършенства, измежду болните от COVID-19 има и 14-годишно дете, което също е в приемливо положение, посочи доктор Найденова.

Според данни на Единният информативен портал, за последното денонощие във Видинска област са доказани 109 случая на инфектирани, със приключен имунизационен цикъл са 12 035 лица и с трета доза са имунизирани 116.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР